Sommer! Ladetid!

Ah, sommer! Mens vi snakker om metoder for å hente seg inn igjen… Hva er vel bedre enn sommer? Varmende sol, blinkende hav, blomstrende mark og grønn, grønn skog. Og alle de glade menneskene!
Nå tror jeg det er viktig å nyte. Å bruke sansene og slippe inn alle de gode stemningene, for å ha dem på lager til senere bruk. Jeg fotograferer. For meg er det å ta vare på de deilige øyeblikkene. Men én sans får man ikke med på bildene. Sommeren dufter fortreffelig. Syrin, nyklippet gress, hegg, hyll og hav. Jeg syntes til og med jeg kjente lukten av Ambre Solaire på Torgallmenningen heromdagen. Trodde for lengst at verden var gått over til andre dufter; til krem fremfor sololje. Men så feil kan man ta, tenkte jeg, lett lykkelig over at jeg fremdeles kjente den igjen.

IMG_9968

Lille Lungegårdsvann i Bergen sentrum, med de fantastiske kirsebærtrærne som blomstrer akkurat til Festspillene!

Om sommeren kan jeg bare gå og gå og gå. Fjell, skog, ved vannet, i byen, alt er så mye lettere om sommeren. Alt er så mye vakrere. Jeg kjenner igjen duftene fra i fjor, eller fra min barndom, og jeg nyter at solen varme huden min. Selv regnet er snillere. Og menneskene – menneskene er så mye gladere!

Nei, nå er tiden for å hente seg inn. Sette seg på lading. Fylle seg opp med gode følelser og opplevelser og minner.

IMG_1020

Tusenfryd fyller gressplenene i skogen. Det minner meg om min barndom Jeg huske nesten ikke at jeg gjorde noe annet enn å plukke tusenfryd og hvitveis.

IMG_1007

IMG_0599

Tenk å finne roen på en benk i skogen, ved vannet. Fuglesang, duften av saltvann og bark.

IMG_0605

Avblomstrede løvetenner er også utrolig vakre. Se hvordan solen skinner gjennom dem, se hvor myke de er!

IMG_0861

Valmue er for meg selve symbolet på høysensitivitet. Så skjør, de tynne, tynne bladene, men så sterk! De fantastiske fargene!

IMG_0872

IMG_0884

Løytnantshjerte.

IMG_0600
IMG_9951

Advertisements